keskiviikko 19. elokuuta 2009

Helsinki Mölkky Cup ratkesi etuajassa!

Niin siinä sitten kävi, että cupin voitto ratkesi kun vielä kaksi osakilpailua on jäljellä. Ennen tämän päiväistä osakilpailua Kapulla oli jo melkoinen pistejohto, mutta teoreettiset mahdollisuudet cup-voittoon oli vielä Kaitsulla, Terolla ja Mikolla, jotka kaikki olivat mukana kisaamassa tänään. Kaitsun ja Teron pelit päättyivät alkulohkoihin.

Mikko meni finaaliin voittamalla oman alkulohkonsa, jossa Kapu joutui tiukasti taistelemaan toisesta sijasta. (Järjestelmä oli aiemmilla kerroilla hyväksi todettu, eli alkulohkojen voittajien lisäksi kaksi parasta lohkokakkosta finaaliin.) Kapu pääsi siis jämäsijalla kuuden heittäjän finaaliin ja lähti suoritukseensa viimeisenä heittovuorossa. Mikon aloittaessa vahvasti ja Kapun takkuillessa oman pelinsä alussa yllätys näytti mahdolliselta. Lopulta kuitenkin ilmeisesti hirvittävä voitonhalu johdatti Kapun kovaan kiriin ja lopulta finaalin voittoon. Mikon menetti pelinsä jouduttuaan pakotettuna riskiheittoihin, jotka johtivat liian monta kertaa hutiin.

Yleensä pelistä mainiten Tuisku oli aivan ylivoimainen alkulohkojen jyrä. Hän keräsi neljästä alkulohkopelistä pisteitä 50 + 50 + 50 + 40 = 190 pistettä! Tuisku aloitti myös finaalin pelottavan vahvasti ollen neljännen kierroksen alussa johdossa yli 12 pisteen etumatkalla seuraavaana olevaan Mikkoon nähden. Asetelmat kuitenkin muuttuivat dramaattisesti pelin edetessä. Kapun peliesityksen lisäksi finaalin mielestäni huikeimpia suorituksia oli Tontsan mahdottoman kova kiri toiselle sijalle aloitettuaan pelin kahdella hutilla. Viiden kierroksen jälkeen Tontsalla oli vaivaiset 16 pistettä ja eroa johdossa tuolloin olleeseen Tuiskuun 25 pistettä. Tuon jälkeen keilat ilmeisesti olivat Tontsalle riittävän kaukana, jotta niihin osui. Tontsan hyvin tuntevat toki tiesivät hänen vahvuutensa olevan erityisesti kauas tähdätyt heitot. Mutta se kapun lopetusheitto jonnekin 13 metrin tuntumaan ja suoraan keilaan kalahtaen... se oli kertakaikkisen hieno heitto. Se kruunasi cup-voiton.

Finaalin lopputulokset:
Kapu 70 pistettä,
Tontsa 65 pistettä,
Tuisku 55 pistettä,
Juha 54 pistettä,
Jokke 52 pistettä ja
Mikko 31 pistettä.

Palkinto!

Virallisen mölkkypelin valmistaja Tuoterengas Oy päätti sponsoroida Helsinki Mölkky Cupia hienolla palkinnolla, jonka luovutamme yhdessä Kapulle seuraavana cup-keskiviikkona, eli 2.9.

Vaikka cup ratkesikin jo nyt, niin emme kai jätä näitä kahta viimeistä osakilpailua pelaamatta. Olen tässä ihan itsekseni päättänyt, että seuraavissa osakilpailuissa jaetaan osakilpailun viidelle parhaalle jotain makeaa palkintona.

Ensi keskiviikkona on viimeinen mahdollisuus treenata joukkueina ennen Mölkyn MM-kisaa. Koitetaan saada mahdollisimman monta neljän hengen joukkuetta paikalle, ja mielellään niin että olisivat ihan ne samat, mitkä osallistuvat kisoihin. Vedetään pienimuotoisella turnauksella ennakkokisa.

Cupista on jäänyt hyvä fiilis, vaikka pelimenestykseni onkin ollut huonoa. Heittäjiä on osallistunut kauden aikana varmaankin lähemmäs 30. Tänäänkin meitä oli 19 heittäjää paikalla. Kaiken kaikkiaan cup-pisteitä on tähän mennessä ehtinyt napata 16 pelaajaa. Ollaan mietitty tällä porukalla myös talvisarjaa, mutta sen onnistumiseksi tarvitsisi varata maksullinen pelipaikka. Halli on jo katsottuna, mutta neuvotteluja ei vielä virallisesti käynnistetty. Siitä tullee tuonnempana ilmoitusta ainakin tänne.

Ei kommentteja: