sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kohti kesää

Talvisarjan viimeinen peli pelataan tiistaina 16.3. Tuolloin jaossa tuplapisteet, eli vielä voi sattua ja tapahtua. Kykeneekö Juha puolustamaan johtoaan? Pääseekö Q tai Kapu sittenkin iskemään ohi? Se nähdään ensi tiistaina.

HELSINKI MÖLKKY CUP 2010

Kyllä, se tulee taas! Teimme Tontsan kanssa pientä muokkausta viime kesään verrattuna. Lisäsimme yhden pelipäivän ja muutimme viikonpäivän maanantaiksi. Koskaan ennen ei maanantait ole tuntuneet näin kivoilta. Niitähän suorastaan odottaa. Lisäksi muokkasimme pistejärjestelmää. Talvisarjassa pääsee vähän turhan kovalle etumatkalle, joten teimme hieman tiiviimmän pisteytyksen, jossa peräti 7 kisaajaa tai joukkuetta pääsee aina pisteille. Pisteytyksessä selkeästi erotellaan ns. jämäpisteet 1 ja 2. Ajatuksena on että jämäfinaalissakin kannattaa voittaa, mikäli sinne tulee mukaan tavoiteltavaksi 5. sija, eli 4 cup-pistettä.

Huomioikaa myös, että tulevana kesänä cupin aikana pelataan kaikkina muina maanantaipäivinä hupipelejä. Eli jos cup ei tyydytä mölkkytarpeita, niin ei kun vaikka joka maanantai kentälle viskelemään.

Ja nyt Kyläräätäli esittelee: Helsinki Mölkky Cup 2010.

JÄRJESTÄJÄ

Helsinki Mölkky Cup 2010 on pääkaupunkiseudun mölkky-yhteisön tapa pitää heittovirettä yllä läpi kesän. Cupin järjestävinä henkilöinä toimivat Toni Laakso ja Tony Vuori.


OSALLISTUMINEN

Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Cupiin osallistutaan yksilöinä. Jos osallistujia on paljon, voidaan pelipaikalle saapuvien kesken päättää pelaamisesta myös joukkuein. Joukkueet arvotaan joka pelikerta erikseen, eli kokoonpanot vaihtelevat. Osallistuminen ei maksa mitään. Omaa mölkkypeliä ei edellytetä, mutta se on hyvä kaiken varalta ottaa mukaan pelipaikalle.


CUP-PISTEET

Jokaiselle osallistujalle lasketaan henkilökohtaiset cup-pisteet tuloksen mukaan. Jos pelataan joukkueessa, lasketaan joukkueen saama piste jokaiselle. Esim. kun voitosta tulee joukkueelle 10 pistettä, saa jokainen joukkueen pelannut jäsen 10 pistettä. Pisteitä jaetaan seuraavasti:

1. sija 10 pistettä,

2. sija 8 pistettä,

3. Sija 6 pistettä,

4. sija 5 pistettä,

5. sija 4 pistettä,

6. Sija 2 pistettä ja

7. Sija 1 piste.

Pisteet kertyvät kauden aikana (kts. myös Cupin voittaminen). Pisteiden kertymistä voi seurata tässä Kyläräätäli-blogissa.


PELIPAIKKA

Helsinki Mölkky Cup 2010 pelataan pääasiallisesti Katri Valan puistossa (Sörnäinen, Kurvi). Kesän aikana saatamme tutustua myös muihin Helsingin ”mölkkyareenoihin”, mistä sovitaan aina viimeistään edellisenä pelipäivänä. Poikkeavista pelipaikoista tiedotetaan tässä blogissa hyvissä ajoin.


PELITAPA

Pelitapa voidaan sopia kullakin kerralla erikseen. Yleisiä pelin sääntöjä noudatetaan. Poikkeuksena voidaan sallia ns. 70 pisteen lopetussääntö ratkaisupelissä (pistesijaottelu). Tästä on sovittava jo ennen pelaamisen aloittamista. 70 pisteen lopetussäännössä pisteylityksestä palataan 35 pisteeseen.


PALKINNOT

Koska osallistuminen ei maksa mitään, tarjolla on ensisijaisesti runsaasti hyvää mieltä. Koitamme kehitellä jotain tavoittelemisen arvoista palkintoa. Viime kesänä hienon palkinnon sponsoroi Tuoterengas.


PELIPÄIVÄT

Cupia pelataan maanantaisin. Heinäkuussa yleisen lomakauden vuoksi ei pelata cup-pelejä. Kokoonnumme pelipäivinä alkaen klo 17.15, jolloin käymme pelaajat läpi ja sovimme pelimuodosta (kts. osallistuminen). Klo 17.30 alkavat pelit. Pelipäiviä on yhdeksän:

3.5. / 17.5. / 31.5. / 14.6. / 28.6. / 2.8. / 16.8. / 30.8. / 13.9.

EXTRA: ns. hupipelejä (ei kerrytä pisteitä) pelataan kaikkina muina maanantaipäivinä läpi kesän.


CUPIN VOITTAMINEN

Mukaan kokonaispisteisiin lasketaan kultakin pelaajalta kuusi parasta pelipäivää. Eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa cupin. Cupin viimeisenä päivänä kauden pisteet todetaan pelien jälkeen. Mikäli voitto jakautuu useammalle pelaajalle, ratkaistaan cupin voitto voittopisteissä olevien kesken kuolemanpelissä, joka tarkoittaa yhtä ottelua 70 pisteeseen. Tällöin heittovuorot arvotaan. Tämä voidaan tehdä vain paikalla olevien kanssa, eli viimeisenä pelipäivänä on hyvä olla paikalla, mikäli mielii voittaa. Jos voittopisteissä on vain yksi pelaaja, hän tietysti voittaa cupin, vaikkei paikalla olisikaan.


SÄÄNNÖT

Yleiset pelin säännöt (mukaillen Suomen Mölkkyliiton virallisia sääntöjä):
Keilat: Numeroitu 1-12
Heittoväline: MÖLKKY-kapula
Heittojärjestys: Ensimmäisessä pelissä arvotaan aloittaja, seuraavissa peleissä edellisen pelin tulosten mukaisessa järjestyksessä heittovuorot menevät huonoimmasta parhaaseen (ellei ole sovittu toisin).
Kirjuri: Kukin pelaaja toimii vuorollaan tulosten kirjaajana. Jos joku pelaajista poistetaan pelistä (kts. pelin lopetus), tulee hänestä yleensä kirjuri.
Pelin aloitus: Keiloista muodostetaan tiivis rypäs 3-4 metrin päähän heittopaikasta. Ensimmäinen pelaaja suorittaa ”avausheiton”.
Heiton pistemäärä: Jos yksi keila kaatuu, niin heiton pistemäärä = keilan numero. Kun kaatuu useampi, niin heiton pistemäärä = kaadettujen lukumäärä. Myös avausheitosta saa pisteitä em. säännön mukaisesti.
Kaatunut keila: Keilaa ei lueta kaatuneeksi, jos se nojaa vähänkin (irti maasta) toiseen keilaan tai mölkkyyn. Heiton jälkeen kaatuneet keilat nostetaan pystyyn täsmälleen kaatumapaikalleen (nostamatta keilan tyveä irti maasta).
Pelin lopetus: Jos pelaaja jää kolmella peräkkäisellä heittokierroksella ilman pisteitä,
poistetaan hänet pelistä (tällöin pelin tulos on 0 pistettä). Peli päättyy, kun ensimmäinen pelaaja saa TASAN 50 pistettä. Jos pistemäärä menee yli 50:n, niin pelaaja palaa 25 pisteeseen.

4 kommenttia:

TV kirjoitti...

Sen verran tuli tänään ilmoitusta talvisarjassa, että mitä ilmeisimmin KAtri Valan puisto on remontissa tulevana kesänä. Selvittelen voiko siellä lainkaan pelata ja katsastan vaihtoehtoista kenttää. Ehdotuksia saa laittaa.

TV kirjoitti...

Selvitetty! Pelit Katri Valan puistossa.

Toni kirjoitti...

Huomenna startti Katri Valassa klo. 17:00. Leikkimielinen starttisessio ennen ensi viikkoa..

Anonyymi kirjoitti...

Käytihin pelaamassa ja iso kenttä vielä remontissa, mutta löydettiin nurkkaus missä pelata.
Kylmä varmaan kangisti osan pelaajista, mutta hauskaa oli.

Terv. topfox