torstai 6. syyskuuta 2012

Näin pelataan finaalissa


Helsinki Mölkky Cup 2012 suuri finaali pelataan lauantaina 8.9. Pelit alkavat klo 12. Olkaa paikalla ajoissa.

Alla se, miten pelataan. Kiitos pelikaavion suunnittelusta Juhalle ja Tontsalle.

Säälipelien lohkot arvotaan. Jos tulee vaikkapa kymmenen säälipelaajaa paikalle, pelataan kahdessa viiden pelaajan lohkossa ryhmäpelit niin, että viisi peliä pelataan sekoitetuin aloitusvuoroin. Vain pikkupisteet lasketaan, eli enää ei sijoituspisteitä oteta mukaan. Lohkojen voittajat menevät jatkoon. Heidän jatkolohkonsa arvotaan.

Top 8 aloittaa pelit klo 14. Heittäjät jaetaan kahteen lohkoon seuraavasti:

Lohko 1:            Pistetaulukon  1. 4. 5. ja 8.

Lohko 2:            Pistetaulukon 2. 3. 6. ja 7.

Lisäksi molempiin lohkoihin menee vielä karsintalohkojen voittajat.

Noin klo 14 aloitetaan molempien lohkojen pelit, joissa pelataan kohtaamisottelut erillisen otteluohjelman mukaan. Tässä vaiheessa pelataan aina kaksi erää (kumpikin saa aloittaa). Jokainen erävoitto tuo pelaajalle yhden pisteen. Lohkon kaksi eniten erävoittoja kerännyttä etenee välieriin.

Tasatilanteessa paremmuus ratkaistaan keskinäisten ottelujen tuloksen perusteella – jos siinä tuli tasapeli, ratkaisevat keskinäisten ottelujen pikkupisteet ja jos nekin ovat tasan, koko lohkossa kerätyt pikkupisteet.

Välierissä kummankin lohkon ykkönen pelaa toisen lohkon kakkosta vastaan. Välierät pelataan paras kolmesta-periaatteella.

Välierien häviäjät pelaavat pronssista ja voittajat menevät finaaliin. Pronssiottelu on paras kolmesta, mutta finaali voi olla paras viidestä jos aikaa on riittävästi. Tästä voidaan sopia ennen välierien alkua.

.....

Huomatkaa rankingista se, että poisjääntejä tulee ja sitä myöden poisjäävän alla olevat pelaajat nousevat sijoituslistalla ylöspäin. Eli kun Shinya ei pääse osallistumaan, niin voidaan jo nyt tietää, että ranking-listan yhdeksäs pääsee suoraan top-8:n joukkoon. Onnea vaan. :)

Ei kommentteja: