tiistai 10. marraskuuta 2009

Mölkyn talvikausi käynnistyi

Tänään käynnisytitiettävästi ensimmäinen pääkaupunkiseudulla talvella pelattava mölkkysarja. (Jos tiedätte vastaavaa, niin ilmoittakaa.) Meitä oli paikalla Pasilan petankkihallilla peräti 17 pelaajaa. Peliareenana oli pitkä, mutta kapeahko hiekkakenttä hallin perukalla. Yhden kentän koko oli silmämääräisesti arvioiden vajaa 3m x 10 m. Hiekka oli hienompaa ja tasalaatuisempaa kuin muilla hallin kentillä. Alusta oli erittäin kova, eli pompuille altistava. Niin sanottuja purkukeiloja sai helposti vierimään pitkälle melko kevyelläkin voimalla.

Pelattiin kahdeksalla parijoukkueella, kuitenkin niin että yhdessä joukkueista oli kolme heittäjää. Näistä muodostettiin kaksi neljän joukkueen alkulohkoa, eli "mustat" ja "punaiset". Niin joukkueet kuin lohkot arvottiin pelikorteilla (mistä lohkojen nimetkin). Kummankin lohkon kaksi parasta pääsi finaaliin ja kaksi huonompaa jämäfinaaliin. Pisteistä sovittiin että jokainen saa joukkueensa pistesijan lupaaman määrän. Pisteet laskettiin kuten joskus formulakisoissa aikanaan, eli voittajasta huonoimpaan laskettuna 10, 6, 4, 3, 2 ja 1 pistettä ja loput sijat jäävät pisteettä. Finaalit heitettiin kahdella 50 pisteen pelillä siten, että toisen pelin aloitti ensimmäisen pelin voittaja.

Pitemmittä puheitta menen lopputulokseen suoraan. 10 pistettä meni mainitulle kolmen heittäjän joukkueelle, eli Q, Mikko ja Marja. 6 pistettä ottivat Flore* ja Juha. 4 pistettä meni Petelle ja Tontsalle. 3 pistettä S-U ja Kaitsu. 2 pistettä Kapulle (joka jäi yksin heittämään jämäfinaalissa parinsa poistuttua). 1 piste Markoland ja Poolers.
*Tämän blogin pitäjä esiintyy talvisarjassa taiteilijanimellä, kun se on omaa nimeä tunnistettavampi. :)

Kiitos Kapulle järjestelyistä. Seuraavan kerran pelataan kahden viikon päästä eli tiistaina 24.11. Itse asiassa pelit pelataan tästä eteen päin joka toinen tiista klo 18-20. Pelikertoja tulee yhteensä 10. Jäi sopimatta vielä siitä että kuinka monen pelikerran tulokset lasketaan mukaan lopputulokseen. Kaikkihan eivät pääse joka kerralle, joten kohtuullista olisi antaa heillekin mahdollisuus kisata voitosta jollain pisteiden keräytymisen rajoitussäännöllä, esim. vain 8 parasta tulosta lasketaan yhteispisteisiin. Tästä sopinemme ensi kerralla.

Blogiin liittyvä asia: Juha sanoi että blogiin on ollut mahdoton kommentoida ilman rekisteröitymistä. Näin ei pitäisi olla. Tarkistin blogin kommentoinnin asetuksista, että kenen tahansa pitäisi pystyä kommentoida jopa nimettömänä jos haluaa. Koittakaahan joku nyt että onnistuuko, kiitos. :)

Kopsaan tähän alle vielä kesäcupin lopputulokset muistiin ja otan tuosta vierestä marginaalista tilan tälle talvisarjan pisteiden kertymisen seurannan helpottamiseksi.

Helsinki Mölkky Cup 2009 -lopputulos (8 osakilpailua pelattiin)
 • 29 pistettä: Kapu (2+6+3+6+4+6+4-2)
 • 14 pistettä: Juha (2+4+2+6)
 • 13 pistettä: Kaitsu (6+4+3)
 • 10 pistettä: Q (6+4)
 • 9 pistettä: Mikko (1+6+2)
 • 8 pistettä: Tero (4+2+2)
 • 7 pistettä: Heikki (6+1)
 • 6 pistettä: Tony (3+3), Keke (1+2+3) ja Tuisku (3+3)
 • 4 pistettä: Juho ja Tontsa
 • 3 pistettä: Jukka ja Jukka2 (1+2)
 • 1 piste: Pumpuli, Samppa, Jokke ja Sabe

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämä on kommentti

Jappe kirjoitti...

Tämä myös kun edellisestä jäi nimi poies

TV kirjoitti...

Kiitos. :)

TV kirjoitti...

Kiitos. :)