keskiviikko 27. toukokuuta 2009

SM-duppelin kisaraporttia

Viime lauantaina tehtiin mölkkyhistoriaa, sillä ensimmäistä kertaa Suomen Mölkkyliiton arvokisat järjestettiin Lahden ulkopuolella. Helsingissä pelattiin siis paripelin suomenmestaruudesta, josta perinteisesti on kamppailtu hallissa alkuvuodesta (ja kamppaillaan vastakin). Sen verran hyvät kokemukset jäivät, että toivon kisan mahtuvan jatkossakin liiton kisakalenteriin. Kaksi paripeliä sopii hyvin vuoteen, sillä on se ulkopeli ihan erilaista halliin verrattuna.

Kisa-areenana toimi Herttoniemenrannan liikuntapuisto. Sää ei suosinut meitä, sillä sadekuurot olivat rankkoja ja osuivat kohdalle ikävästi. Onneksi kenttä oli hyvin hoidettu ja heti sateen vaimennuttua imi hyvin kentän pinnalta liiat vedet.

Yllätyin suuresta osanotosta, sillä koko homman mainostamisessa lähdettiin aika myöhään liikkeelle. Parijoukkueita riitti kahdeksalle kentälle 5-6 joukkuetta kenttää kohden. Alkulohkoissa pelattiin 5 kierrosta, ja kolme parasta (kierrosten yhteistuloksen mukaan) meni jatkoon kustakin lohkosta. Jatkot pelattiin kolmen joukkueen lohkoissa, joissa pelattiin kolme peliä. Eniten pisteitä yhteensä kerännyt joukkue jatkoon ja muut ulos. Meitä järjestäjän edustajia, eli WP-joukkueita, pääsi tähän vaiheeseen peräti 5, mutta jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon emme suoriutuneet. Jatkossa oli armottomat pudotuspelit, jotka pelattiin pari paria vastaan.

Mainittakoon, omasta jatkolohkostani vielä se, että pelasin siis parinani Heikki, jonka kanssa otettiin 2006 hopeaa Tallin Openin duppelissa. Me saimme vastaan Helsinki Cupista tutut Keken ja Tuiskun sekä joukkueen Linnut, joka taisi olla paperilla kovin vastustaja joukkueen jäsenten MM- ja SM-menestys huomioiden. Tästä lohkosta siis jatkoon odotetusti Linnut, jonka tie sitten päättyikin seuraavaan vaiheeseen.

Pääsin seuraamaan läheltä semifinaalia sekä pronssipeliä, sillä olin keilapoikana kentällä. Pisteitä laskemassa oli Simo, jonka kanssa muodostimme varmastikin eniten kansainvälistä tuomarointikokemusta omaavan kaksikon. Olimmehan tuomaroineet yhdessä viime kesänä Saksan mölkkymestaruuskisoissa, ja silloinkin paripeliä. :) Finaalissa joukkue Kipeet Ukkelit hakivat kunnian palautusta alkuvuoden hallikisoissa tapahtuneesta nolosta alkulohkosta putoamisesta. Olivathan he sentään edellisen vuoden paripelin hallimestareita. (Mainittakoon sivuhuomautuksena, että heitin tuomariparini Simon parina tänä vuonna kyseisessä hallipelin alkulohkossa, missä Kipeet Ukkelitkin.) Finaalia en päässyt seuraamaan, mutta käsitykseni mukaan joukkue JuPit veivät kultaa puhtaalla pelillä, eli kaksi voittoa, eikä kolmanteen peliin ollut tarvetta. JuPit-joukkueessa muuten pelasi Suomen Mölkkyliiton puheenjohtaja Tomi, eli siinä mielessä Mölkkyliiton maine tuli suojattua. :)

Jos mestaruuspeli ratkesikin helposti, niin pronssipelissä väännettiin kolme peliä, eikä dramatiikkaa puuttunut. Joukkue Janetzkin MaJa, joka oli läpi kaikkien pelien jokseenkin altavastaajana, joutui kolmannessakin pelissä pakkorakoon: peli oli katkaistava seuraavalla heitolla, tai muuten pronssi menee vastustajalle. Heitä vastaan pelasi Kortteliliiga II, jossa jäseninä oli Tallinn Open 2006 paripelin kultamitalisti Keijo parinaan Lahden Energiahallin edustaja Suvi. Energiahallissa siis on järjestetty nämä vuosittaiset halli-SM:t. Takaisin pakkopelitilanteeseen: kymppikeila piti kaataa toisen keilan takaa, ja heitto edellytti täydellistä onnistumista vaikeassa ns. "puikulaheitossa", jossa mölkky heitetään pitkittäin pyrkien mahdollisimman pieneen osuma-alaan ja välttääkseen vierekkäisten keilojen kaatuminen. Kaikki pidättelimme hengitystämme, kun Janetzkin MaJan Jari keskittyi suoritukseen. Osuma oli täydellinen! Pronssi siis Janetzkin MaJalle.

Korjaus: Keijo ottikin pronssia Tallinnassa 2006.


Lopputulokset:
1. Juha Keinonen ja Tomi Sairomaa (JuPit)
2. Tipi Tuomola ja Joni Tuomola (Kipeet Ukkelit)
3. Mari Haasiatarha ja Jari Haasiatarha ( Janetzkin MaJa)
4. Suvi Soini ja Keijo Anttila (Kortteliliiga II)


Ja muistutus Helsinki Cupin osallistujille.
Tänään taas harjoituspelit Kurvissa, Katri Valan puistossa alkaen klo 18. Ukkonen on jyrissyt ja vettä tullut taivaalta, mutta tähänhän totuttiin jo hyvin SM-kisoissa. ;) Koitan olla paikalla hyvissä ajoin n. 16.30 aikoihin, mutta sään ollessa kurja, viimeistään 17.45. Paikalle ovat tervetulleita uudetkin heittäjät; vaikka ihan vain tutustumaan lajiin.

Muokkaus klo 16:46.
Kyllä nyt näyttää sää sellaiselta, etten näe hirveästi järkeä vapaaehtoisesti kastua siellä kentällä hupipelin vuoksi. Jonkin verran olen tavoittanut Helsinki Cupin porukkaa, mutten kaikkia. Ensi viikolla sitten ihan sitä ihteään, eli cup-pisteitä jahdataan. Silloin ei ole säärajoituksia.

torstai 21. toukokuuta 2009

HMC -osakilpailu 2/8

Kaksi osakilpailua on nyt takana, ja tällä kertaa voiton vei Tomppa, joka samalla otti cupissa kärkipaikan. Blogin oikeasta marginaalista voi tarkistaa päivitetyn pistetilanteen.

Cup on hyvässä nosteessa. Meitä oli peräti 16 paikalla. Säännöt elävät cupin mukana, ja kuten säännöissäkin on todettu, sovitaan pelitavasta aina erikseen jokaisen osakilpailun alussa. Isosta osanottajamäärästä huolimatta pelattiin singelinä kolmessa lohkossa, joista kahdessa oli 5 pelaajaa ja yhdessä 6. Lohkopaikat ja heittovuoro ensimmäiseen peliin arvottiin. Päätettiin pelata 6 pelaajan finaali, johon pääsi 2 parasta kustakin lohkosta. Pudonneet saisivat sitten heitellä hupipeliä. Alkulohkojen heittojärjestys siis arvottiin, toisen pelin heittojärjestys oli yleisten sääntöjen mukainen, eli vähiten pisteitä kerännyt aloitti. Kolmannessa pelissä eniten pisteitä yhteensä kerännyt aloitti. Ja yhteispisteet ratkaisivat finaaliin menijät.

Finaalissa heittojärjestys määräytyi alkulohkoissa kerättyjen pisteiden mukaisesti niin, että eniten pisteitä kerännyt aloitti. Finalistit olivat Pumpuli, Juho, Tomppa, Juha, Keke ja Jukka. Pumpuli ja Jukka olivat molemmat C-lohkosta, jossa itse pelasin. Meitä oli siinä kuusi pelaajaa, ja pakko kertoa tämä urheiludraama, mikä koettiin. JiiPee pelasi itsensä ulos riskipelillä, ja luovutti kahden pelin jälkeen heitettyään niissä molemmissa ohi kolmesti peräkkäin. Päivä ei ollut hänen. Pumpuli ja Heli olivat molemmat menossa jatkoon, mutta pelit venyivät, ja Heli luovutti aikataulusyistä. Tämä avasi jäljellä oleville (minä, Samppa ja Jukka) mahdollisuuden tavoitella finaalipaikkaa. Taistelu oli lähinnä minun ja Sampan välistä, Jukan ollessa reilusti jäljessä. Lähdin riskillä heittämään 8-9 metrin päässä olevaa 11-keilaa, jolla olisin lopettanut pelin. Tuloksena oli kolme viivaa ja oman pelin loppu. Välittömästi pudottuani Samppa heitti 51 pistettä, ja putosi näin 25:een. Tässä vaiheessa Jukka olikin yllättäen yhteispisteissä 2 pistettä Samppaa edellä. Jukka heitti 2 pistettä lisää ja seuraavana heittovuorossa ollut Pumpuli lopetti pelin tyylikkäästi. Jatkoon siitä lohkosta siis Pumpuli ja yllättäjänä Jukka.

Finaalissa pelattiin totutusti yksi peli 70 pisteeseen. Täytyy tunnustaa, ettei tullut seurattua finaalia ihan alusta, mutta lopusta kylläkin, jolloin kamppailu oli Juhon ja Tompan välistä. Juholla oli lopetuksen paikka ennen Tomppaa, mutta vaadittava 8-keila jäi pystyyn. Hieno tyylipuhdas 9-keilan kaato Tompalta tuotti osakilpailun voiton. Onnea! Tässä vielä finaalipelin sijoitukset ja pelipisteet:
1. Tomppa, tulos 70
2. Juho, tulos 62
3. Jukka, tulos 52
4. Keke, tulos 49
5. Pumpuli, tulos 35
6. Juha, tulos 27.

maanantai 18. toukokuuta 2009

Pelialusta

Mölkkyä voi pelata millä tahansa kohtalaisen tasaisella alustalla. Kuvan nurmialusta ei ole parhaita mahdollisia, mutta kelpaa peliin. Hoidetulla nurmella keilat mahtuvat kaatumaan. Parhaana pelialustana pidetään kuitenkin hiekkakenttää.

Hiekkakentissä on huomattavia eroja, ja kisaan valmistautuessa onkin hyvä harjoitella eri kentillä. Kisoissa kotikenttäetu tarkoittaa todellista etua. On hyvä, jos tietää valmiiksi miten mölkky ja keilat käyttäytyvät kisa-alustalla. Alusta voi olla kimmoisa, eli mölkky kimpoaa helposti keilan yli osumatta siihen. Alusta voi olla myös pehmeä, eli kimpoamisia ei nähdä, mutta mölkky saattaa pysähtyä hiekkaan kuin seinään. Molemmissa tapauksissa heitto on syytä tähdätä suoraan keilaan, ei sen eteen. Pehmeällä alustalla etukentältä keilan siivoaminen kauas on vaikeaa, sillä alusta jarruttaa kaikenlaista vierimistä. Kovalla alustalla keilan taas voi helposti lyödä kauas. Pelialusta vaikuttaa siis huomattavasti valittavaan pelistrategiaan. Kenttä ei myöskään välttämättä ole tasalaatuinen, eli riippuu aivan siitä missä kohtaa kenttää heittää, miten mölkky ja keilat käyttäytyvät. Usein urheilupuistojen kentät on hoidettu hyvin ja ovat tasalaatuisia, mutta esim. koulujen hiekkakentiltä ei vaadita paljoa, ja taso vaihtelee.

Ja koska kyseessä on ulkopeli, myös eri sääoloissa on hyvä heitellä. Sateella sekä mölkky ja keilat vettyvät, ja tulevat raskaammiksi. Lisäksi märkä hiekka jarruttaa ja syö liikevoimaa mölkyltä ja keiloilta. Tämä vaikuttaa suoraan peliin ja siinä tehtäviin strategisiin valintoihin.

Tulevana viikonloppuna otellaan mölkyn paripelin suomenmestaruudesta Helsingissä, Herttoniemenrannan urheilupuistossa (Paasivaarankatu 9). Tuli eilen mieleen, että hyvähän tuo kenttä olisi käydä testaamassa etukäteen. Meitä on varmaankin muutama Helsinki Mölkky Cupin heittäjä siellä tiistaina klo 17 aikoihin aloittamassa pelejä. Tämä toimikoon avoimena kutsuna, eli tervetuloa mukaan heittämään. Tässä on tietysti pieni riski olemassa pelien suhteen, sillä ei olla selvitetty onko kentällä mahdollisesti jotain muuta toimintaa tuolloin. Mikäli on, niin sitten on kenties tyytyminen johonkin vapaaseen nurmialustaan. :)

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Harjoitusraportti

Tarkoitus ei ole joka kerta tehdä harjoituksistakin omaa raporttia. Ei tämä mölkky ole sellainen laji. Työkaverikin luuli blogia lukaistuaan meitä niin vakaviksi harrastajiksi, että kysyi lupaa tulla "seuraamaan harjoituksia". Seuraamaan? Kyllähän sitä tietysti tullaan heittämään, jos kerran puistoon asti vaivaudutaan. Tuli houkuteltua siis työkaveri matkaan ja taas saatiin mölkyn ilosanomaa levitettyä. Valitettavasti hän osoittautui myös hyväksi pelaajaksi.

Kuten tavaksi on haluttu ottaa, tänäkin keskiviikkona kokoonnuttiin Katri Valan puistoon viskelemään palikkaa. Meitä oli ihan mukavasti noin 13 heittäjää paikalla, ja aikamme viskeltyämme aloimme tosipelin, sillä pitihän mestari ratkaista.

Pelasimme kahdessa lohkossa, joissa kummassakin kolme joukkuetta. Muutoin parijoukkueet, mutta yksi kolmihenkinen joukkuekin mukaan mahtui. Pelattiin kolme alkulohkopeliä siten, että jokainen joukkue aloitti vuorollaan. Kummankin lohkon kokonaispistevoittajat menivät suoraan finaaliin. Finaaliin meni vielä kolmaskin joukkue, jonka tuli olla ns. paras kakkonen. Tapahtui niin uskomattomasti, että kummassakin lohkossa toiseksi sijoittunut joukkue keräsi täsmälleen saman pistemäärän, joten päästiin näkemään mölk-out!

Kolmannesta finaalipaikasta taistelivat kolmehenkinen joukkue Tomppa-Juha-Tero vastassaan Tontsa-Jukka. Kolme heittokierrosta tarvittiin finaaliin menijän ratkaisemiseksi. Koitan muistaa selostaa myöhemmin mistä mölk-outissa on kyse. Kyseessä on kuitenkin eräänlainen kuolemanpeli (vrt. esim. jalkapallon rangaistuslaukauskilpailu). Lopulta Tontsa ja Jukka putosivat kamppailtuaan tiukasti.

Mölk-outin voittanut joukkue vei sitten lopulta koko kisan voiton tiukassa finaalipelissä, jossa kolme joukkuetta pelasi yhden pelin 70 pisteeseen asti. Aloitusvuoro määräytyi alkulohkoissa kerättyjen pisteiden mukaisesti. Aloitusvuoron saivat A-lohkon ylivoimaisesti voittanut joukkue "Tytöt", eli Miksu ja Heli. Toisen vuoron saivat Tony (eli minä) ja Heikki. Arvonta suosi niin, että Tallinna Open 2006 parikilpailun hopeamitalistit saivat pelata yhdessä (ja ollaan me mukana myös parimölkyn SM-kisassa tänä vuonna). Viimeisellä vuorolla heitti siis mölk-outpoppoo Tomppa, Juha ja Tero. Kisa oli tiukka.

Lopullinen tulos
1. sija: Tomppa, Juha, Tero
2. sija: Tony, Heikki
3. sija: Miksu, Heli

B-finaalissakin kisattiin voitosta, mutta valitettavasti ehdin jo unohtaa ketkä sen voittivat. (Sori!)

Hienoa oli taas jälleen kokoontua pelin äärellä. Kiitos osallistujille.

tiistai 12. toukokuuta 2009

Mölkkaari ja yliastumissääntö

Mölkkaari on raja, jonka takaa mölkkyä heitetään. Pihapeleissä mölkkaaren voi raapaista jalkaterällä suurpiirteisesti hiekkaan. Idea on siinä, että heittopaikalla on rajattu leveys, jonka yli heittäjä ei saa liikkua esim. koittaakseen hakea parempaa heittolinjaa. Näin peli pysyy riittävän haasteellisena.

Kisoissa käytetään yleensä puista kehikkoa (kuvassa), jossa etuosa on noin puoli metriä leveä, ja sivuosat 25 cm. Mallikuvamme on otettu Mölkyn singelikisoissa Lahdessa kesällä 2006. Tuolloin mölkkaaren sivut virallisesti, eli sääntöjen mukaisesti, asetettiin 90 asteen kulmaan etuosaan nähden. Heiton aikana oli tärkeää, ettei kumpikaan heittäjän jaloista ylittänyt sivujen suuntaista kuvitteellista sivulinjaa. Eli jos heitti toinen jalka kaukana takana leveällä asennolla (mm. Tompan käyttämä tyyli), piti pitää huoli, ettei ns. takajalka ollut sivulinjan ulkopuolella. 2006 Lahdessa muistan omassa alkulohkossani käydyn hyvin pitkän sääntökeskustelun liittyen sivulinjan ylitykseen. Nykyään mölkkaaren sivut asetetaan 45 asteen kulmaan, mikä sallii leveämmän asennon.

Yliastumissääntö on kisoissa hyvin tarkasti valvottu. Sitä valvovat sekä mölkkytuomarit että kanssakilpailijat. On ensiarvoisen tärkeää, että mölkkaaresta poistuminen tapahtuu heiton jälkeen suoraan taakse. Mikäli heittäjä poistuu eteen tai sivulle, tuomitaan heitto armotta ohiheitoksi. Merkitystä ei ole sillä, oliko heittäjä heiton jälkeen pitkään aloillaan. Postumissuunta on se, mikä ratkaisee. Tätä säännön pitävyyttä voi halutessaan koetella mölkyn arvokisoissa.

Helsinki Mölkky Cupissa yliastumissäännön noudattamisessa ei olla oltu ihan niin armottomia. Joillakin (esim. Kaitsulla) huomasin olevan tapana heiton jälkeen astua pois mölkkaaresta mölkkaaren yli. Kiinnittäkäähän huomiota tähän kukin omalla kohdallanne.

Huomenna on taas treenipäivä Katri Valan puistossa. Voidaan ottaa vaikka ihan harjoituksen vuoksi kisa cup-osakilpailun tyyliin, kiinnittäen erityisesti huomiota yliastumisiin. Tästä voisi olla hyötyä ainakin niille, jotka suunnittelevat arvokisoihin osallistumista. Aikanaan itse opin yliastumissäännön nopeasti kun rikkomuksesta seurasi ohiheittotuomio.

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

HMC-osakilpailu 1/8

Ensimmäinen Helsinki Mölkky Cup käynnistyi tänään klo 18 Katri Valan puistossa, Helsingin Sörnäisissä. Jo 16.30 alkaen oli heittäjiä kerääntynyt lämmittelemään. Kaiken kaikkiaan meitä oli 11 kisaajaa. Koska vielä ensimmäistäkään osakilpailua ei oltu vielä pelattu, otimme heti alkuun yhteisestä toivomuksesta käsittelyyn pienen sääntömuutoksen koskien pistelaskua.

Uusi sääntö koskien Cup-pisteitä
Jokaiselle osallistujalle lasketaan henkilökohtaiset cup-pisteet tuloksen mukaan. Jos pelataan joukkueessa, lasketaan joukkueen saama piste jokaiselle. Esim. Kun joukkue saa 3 pistettä, saa jokainen joukkueen pelannut jäsen 3 pistettä. Pisteitä jaetaan seuraavasti: 1. sija 6 pistettä, 2. sija 4 pistettä, 3. sija 3 pistettä, 4. sija 2 pistettä ja 5. sija 1 piste. Pisteet kertyvät kauden aikana.

Pelit pelattiin singelinä kahdessa lohkossa niin, että toisessa oli 5 heittäjää ja toisessa 6. Alkulohkoissa pelattiin kolme peliä 50 pisteeseen. Ensimmäisen pelin heittovuorot arvottiin. Toisen pelin heittovuorot menivät edellisessä pelissä kerättyjen pisteiden mukaan niin, että huonoimmilla pisteillä sai aloitusvuoron. Kolmannessa pelissä laskettiin kahden edellisen pelin pisteet yhteen ja eniten pisteitä kerännyt sai aloitusvuoron. Kaksi eniten pisteitä kerännyttä kummassakin lohkossa jatkoi finaaliin.

Finaali ratkaistiin yhdellä pelillä 70 pisteeseen. Finaalissa pelasi siis neljä heittäjää, joiden heittovuorot määräytyivät alkulohkoissa kerättyjen pisteiden mukaisesti niin, että eniten pisteitä kerännyt sai aloitusvuoron. Voittaja luonnollisesti voitti osakilpailun ja muiden finalistien sijoitus määräytyi kerättyjen pisteiden mukaisesti.

Finaalista ulos jääneet taistelivat jäljelle jääneestä yhdestä cup-pisteestä pelaamalla yhden pelin 50 pisteeseen. Tässäkin pelissä heittojärjestys määräytyi alkulohkojen pelimenestyksen mukaisesti niin, että eniten pisteitä kerännyt sai aloitusvuoron.

Vaikka pelisysteemi oli mahdollisimman tehokas, saimme aikaa kulumaan itse kisaan lähes kaksi tuntia. Molemmissa alkulohkoissa oli tiukat taistelut finaaliin pääsystä, ja ratkaisun hetket tarjosivatkin yksille helpotuksen huokauksia ja toisille pettymyksen kanssa kamppailua. Vaikka rutinoituja heittäjiä ja kisamenestystä keränneitä oli paikalla, eivät kaikki päässeet finaaliin asti.

Jämäfinaalin voiton vei Keke, ja vei samalla näin muiden finaalista pudonneiden edestä halutun cup-pisteen. Itse en tämän kummemmin osaa raportoida jämäfinaalia, kun keskityin osallistumaan varsinaiseen finaaliin, josta ei puuttunut dramatiikkaa. Tomppa haki riskillä pisteitä, ollessaan jo 22 pistettä jäljessä kärkeä pitävästä Kaitsusta, ja aloitti kohtalokkaan viivapelin: kolme viivaa ja ulos pelistä. Nollatuloksesta huolimatta päivän pelimenestys toi hänelle 2 cup-pistettä. Koska pelattiin 70 pisteeseen, siirtyivät keilat totuttua etäämmäs ja kahden viivan kuolemanpaikkoja nähtiin jokaisen finalistin pelissä.

Kirjuriksi siirtynyt Tomppa pääsi hetkeksi sekoittamaan peliä ilmoittamalla Terolle virheellisesti lopetuksen olevan käsillä, vaikka näin ei ollut. Liekö mies vielä ollut sokissa nollatuloksensa jälkeen? Tero haki kaukaa kutoskeilaa lopettaakseen, muttei osunut tähän, minkä jälkeen kävi ilmi, että vielä uupui oikeasti 16 pistettä. Tämä heittoa edeltänyt väärä tietohan tietysti jonkin verran vaikutti pelistrategiaan, muttei välttämättä johtanut siihen, ettei Tero voittanut, sillä useampi kierros vielä pelattiin. Lopulta Kaitsu voitti, mutta ei niin ylivoimaisesti kuin mitä pelin alku antoi olettaa. Tero tuli toiseksi kerättyään 66 pistettä. Kolmanneksi jäi Tony (eli mää) 54 pisteellä. Olin sen verran kaukana kärjestä, etten millään tahtonut ehättää ottaa kiinni. Tomppaa sen verran harmitti kirjurivirheensä, että oli valmis luovuttamaan yhden pisteen omistaan vääryyttä kärsineelle Terolle, mutta tähän ei emme suostuneet.

Cupin osakilpailuja pelataan kaikkiaan kahdeksan. Lopullisiin pisteisiin lasketaan mukaan kuusi parasta osakilpailun pistesijaa. Eli varaa on kämmätä tai jättää kilpailuja väliin. Seuraan cupin etenemistä tässä blogissa mahdollisimman nopeasti päivittäen.

Helsinki Mölkky Cup 2009

Mölkkyä on vuosia pelattu laajasti Suomessa ja kisoja on järjestetty jo ulkomaillakin. Varsinaista sarjaa tai cup-muotoisena mölkkyä on pelattu tähän mennessä tietääkseni ainoastaan Lahden Kortteliliigassa. Lahti on muutenkin hyvin keskeisessä asemassa ja edistänyt koko kansan mölkkyinnostusta järjestämällä vuosittain mm. lajin MM-kisat.

Mölkyssä voi menestyä harjoittelemattakin, mutta rutiinista ei ole lainkaan haittaa, kun osallistuu kisoihin. Jatkuvan harjoittelun mahdollistamiseksi on jo pitkään suunniteltu pääkaupunkiseudulle omaa koko kesän kestävää mölkkysarjaa. Nyt kun helsinkiläisestä WP ry:stä tuli Suomen Mölkkyliiton jäsen, ja saimme toukokuuksi mölkyn paripelin SM-kisat Helsinkiin, käynnistyi mölkkysarjan ideointi toden teolla.

Helsinki Mölkky Cup 2009 on nyt toteutumassa. Pelaamme kahdeksana keskiviikkona toukokuusta syyskuuhun. Lisäksi sovimme pitävämme keskiviikkoa yleisenä mölkkypäivänä, eli kun ei pelata Cupia, heitellään mölkkyä muuten vain. Cup-ojelmaan ja -sääntöihin voi käydä tutustumassa WP:n sivuilla: linkki.

Kisat alkavat aina klo 18, mutta kisapaikalle voi toki ilmaantua lämmittelemään jo aikaisemmin. Varsinaiset kisapelit pyritään pelaamaan tehokkaasti ja nopeasti. Cup-pisteiden kertymisiä seurataan mm. tässä blogissa. Helsinki Mölkky Cupiin osallistuminen ei maksa mitään, ei edellytä ennakkoilmoittautumista eikä edellytä WP ry:n jäsenyyttä.

Viime keskiviikkona heiteltiin Katri Valan puistossa (Kurvi) harjoitusmielessä leikkimielinen "osakilpailu", josta ei siis cup-pisteitä kerry. Heittäjiä riitti kahdeksan parijoukkueen verran ja hauskaa oli. Vastaan tuskin tulee tilannetta, ettei jokainen halukas pääsisi pelaamaan. Katri Valan puistossa on tilaa heittää useammassakin alkulohkossa (riippuen puiston muista käyttäjistä) ja joukkueet voivat koostua jopa neljästä heittäjästä. Joukkueet ja heittovuorot arvotaan, joten koskaan ei tiedä varmasti millaisessa joukkueessa tulee pelaamaan. Vaikka kisamenestystä tavoitellaankin, itse pelaaminen on tärkeintä.


Huomio!

Mölkyn paripelin SM-kisaan voi vielä ilmoittautua.

Urheilu-, Raittius- ja Walistusseura Wanhat Parrat – WP ry järjestää mölkyn SM-paripelit lauantaina 23.5.2009 Helsingissä Herttoniemenrannan urheilupuistossa Paasivaarankatu 9 klo 12:00 alkaen.

Osallistumismaksu 20 euroa/joukkue. Mukaan mahtuu 96 joukkuetta.Ilmoittautuminen osoitteeseen: smduppeli09(at)wanhatparrat.net

Ilmoita viestissä joukkueen nimi ja yhteystiedot sekä heittäjien nimet. Saat paluupostissa vahvistuksen sekä maksuohjeet. Ilmoittautumisaika päättyy 13.5.2009. Tarkempi ohjelma toimitetaan joukkueille myöhemmin .