keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Harjoitusraportti

Tarkoitus ei ole joka kerta tehdä harjoituksistakin omaa raporttia. Ei tämä mölkky ole sellainen laji. Työkaverikin luuli blogia lukaistuaan meitä niin vakaviksi harrastajiksi, että kysyi lupaa tulla "seuraamaan harjoituksia". Seuraamaan? Kyllähän sitä tietysti tullaan heittämään, jos kerran puistoon asti vaivaudutaan. Tuli houkuteltua siis työkaveri matkaan ja taas saatiin mölkyn ilosanomaa levitettyä. Valitettavasti hän osoittautui myös hyväksi pelaajaksi.

Kuten tavaksi on haluttu ottaa, tänäkin keskiviikkona kokoonnuttiin Katri Valan puistoon viskelemään palikkaa. Meitä oli ihan mukavasti noin 13 heittäjää paikalla, ja aikamme viskeltyämme aloimme tosipelin, sillä pitihän mestari ratkaista.

Pelasimme kahdessa lohkossa, joissa kummassakin kolme joukkuetta. Muutoin parijoukkueet, mutta yksi kolmihenkinen joukkuekin mukaan mahtui. Pelattiin kolme alkulohkopeliä siten, että jokainen joukkue aloitti vuorollaan. Kummankin lohkon kokonaispistevoittajat menivät suoraan finaaliin. Finaaliin meni vielä kolmaskin joukkue, jonka tuli olla ns. paras kakkonen. Tapahtui niin uskomattomasti, että kummassakin lohkossa toiseksi sijoittunut joukkue keräsi täsmälleen saman pistemäärän, joten päästiin näkemään mölk-out!

Kolmannesta finaalipaikasta taistelivat kolmehenkinen joukkue Tomppa-Juha-Tero vastassaan Tontsa-Jukka. Kolme heittokierrosta tarvittiin finaaliin menijän ratkaisemiseksi. Koitan muistaa selostaa myöhemmin mistä mölk-outissa on kyse. Kyseessä on kuitenkin eräänlainen kuolemanpeli (vrt. esim. jalkapallon rangaistuslaukauskilpailu). Lopulta Tontsa ja Jukka putosivat kamppailtuaan tiukasti.

Mölk-outin voittanut joukkue vei sitten lopulta koko kisan voiton tiukassa finaalipelissä, jossa kolme joukkuetta pelasi yhden pelin 70 pisteeseen asti. Aloitusvuoro määräytyi alkulohkoissa kerättyjen pisteiden mukaisesti. Aloitusvuoron saivat A-lohkon ylivoimaisesti voittanut joukkue "Tytöt", eli Miksu ja Heli. Toisen vuoron saivat Tony (eli minä) ja Heikki. Arvonta suosi niin, että Tallinna Open 2006 parikilpailun hopeamitalistit saivat pelata yhdessä (ja ollaan me mukana myös parimölkyn SM-kisassa tänä vuonna). Viimeisellä vuorolla heitti siis mölk-outpoppoo Tomppa, Juha ja Tero. Kisa oli tiukka.

Lopullinen tulos
1. sija: Tomppa, Juha, Tero
2. sija: Tony, Heikki
3. sija: Miksu, Heli

B-finaalissakin kisattiin voitosta, mutta valitettavasti ehdin jo unohtaa ketkä sen voittivat. (Sori!)

Hienoa oli taas jälleen kokoontua pelin äärellä. Kiitos osallistujille.

Ei kommentteja: