torstai 21. toukokuuta 2009

HMC -osakilpailu 2/8

Kaksi osakilpailua on nyt takana, ja tällä kertaa voiton vei Tomppa, joka samalla otti cupissa kärkipaikan. Blogin oikeasta marginaalista voi tarkistaa päivitetyn pistetilanteen.

Cup on hyvässä nosteessa. Meitä oli peräti 16 paikalla. Säännöt elävät cupin mukana, ja kuten säännöissäkin on todettu, sovitaan pelitavasta aina erikseen jokaisen osakilpailun alussa. Isosta osanottajamäärästä huolimatta pelattiin singelinä kolmessa lohkossa, joista kahdessa oli 5 pelaajaa ja yhdessä 6. Lohkopaikat ja heittovuoro ensimmäiseen peliin arvottiin. Päätettiin pelata 6 pelaajan finaali, johon pääsi 2 parasta kustakin lohkosta. Pudonneet saisivat sitten heitellä hupipeliä. Alkulohkojen heittojärjestys siis arvottiin, toisen pelin heittojärjestys oli yleisten sääntöjen mukainen, eli vähiten pisteitä kerännyt aloitti. Kolmannessa pelissä eniten pisteitä yhteensä kerännyt aloitti. Ja yhteispisteet ratkaisivat finaaliin menijät.

Finaalissa heittojärjestys määräytyi alkulohkoissa kerättyjen pisteiden mukaisesti niin, että eniten pisteitä kerännyt aloitti. Finalistit olivat Pumpuli, Juho, Tomppa, Juha, Keke ja Jukka. Pumpuli ja Jukka olivat molemmat C-lohkosta, jossa itse pelasin. Meitä oli siinä kuusi pelaajaa, ja pakko kertoa tämä urheiludraama, mikä koettiin. JiiPee pelasi itsensä ulos riskipelillä, ja luovutti kahden pelin jälkeen heitettyään niissä molemmissa ohi kolmesti peräkkäin. Päivä ei ollut hänen. Pumpuli ja Heli olivat molemmat menossa jatkoon, mutta pelit venyivät, ja Heli luovutti aikataulusyistä. Tämä avasi jäljellä oleville (minä, Samppa ja Jukka) mahdollisuuden tavoitella finaalipaikkaa. Taistelu oli lähinnä minun ja Sampan välistä, Jukan ollessa reilusti jäljessä. Lähdin riskillä heittämään 8-9 metrin päässä olevaa 11-keilaa, jolla olisin lopettanut pelin. Tuloksena oli kolme viivaa ja oman pelin loppu. Välittömästi pudottuani Samppa heitti 51 pistettä, ja putosi näin 25:een. Tässä vaiheessa Jukka olikin yllättäen yhteispisteissä 2 pistettä Samppaa edellä. Jukka heitti 2 pistettä lisää ja seuraavana heittovuorossa ollut Pumpuli lopetti pelin tyylikkäästi. Jatkoon siitä lohkosta siis Pumpuli ja yllättäjänä Jukka.

Finaalissa pelattiin totutusti yksi peli 70 pisteeseen. Täytyy tunnustaa, ettei tullut seurattua finaalia ihan alusta, mutta lopusta kylläkin, jolloin kamppailu oli Juhon ja Tompan välistä. Juholla oli lopetuksen paikka ennen Tomppaa, mutta vaadittava 8-keila jäi pystyyn. Hieno tyylipuhdas 9-keilan kaato Tompalta tuotti osakilpailun voiton. Onnea! Tässä vielä finaalipelin sijoitukset ja pelipisteet:
1. Tomppa, tulos 70
2. Juho, tulos 62
3. Jukka, tulos 52
4. Keke, tulos 49
5. Pumpuli, tulos 35
6. Juha, tulos 27.

1 kommentti:

TV kirjoitti...

No heti tuli kommenttia puhelimitse, että meitä olikin 18 paikalla, ja kaikissa lohkoissa pelasi 6 pelaajaa. Siinä tuli viime tipassa pari heittäjää mukaan, joten siitä tuo väärä muistikuva.