torstai 11. kesäkuuta 2009

Joka keskiviikko

Huomio, huomio. Katri Valan puistossa heitellään mölkkyä joka keskiviikko klo 18 alkaen jotakuinkin turnaustyyppisesti. Yleensä jo 16.30 aikoihin mölkynheittäjiä on paikalla viskelemässä vapaamuotoisemmin. Nämä ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Mölkystä kiinnostuneita on pitkin alkukesää ilmaantunut mukaan keskiviikkopeleihin, mikä on hienoa.

Eilen meitä oli yllättävästi vain kymmenen paikalla. Säätiedotus oli luvannut aamulla vielä iltapäiväksi sadetta, mikä saattoi muokata osan iltapäiväsuunnitelmia. Rööperin palikoista ei ilmaantunut yksikään heittäjä paikalle. Tosiasiassa sää oli kaikkea muuta kuin luvattu, eli aurinko paistoi ja hiosti. Lämpötila oli varmasti lähellä hellelukemia. Katri Valan puistossa oli eloa. Meidän lisäksemme siellä näyttää aika säännöllisesti viskelevän eräs petanque-porukka. Lisäksi oli kauniista säästä nauttivia ihmisiä. Kaiken kaikkiaan oli hieno iltapäivä mölkyn parissa. Ja taas saatiin uusi heittäjä mukaan porukoihin.

Ensi keskiviikkona on neljäs cup-osakilpailu, minkä jälkeen cup jää pienelle kesälomatauolle jatkuakseen taas 5.8. alkaen. Vaikka cup onkin tauolla, niin joka keskiviikko siis heitellään. Tulikohan tämä nyt varmasti riittävän monta kertaa mainittua. :) Ja cup-peleihin voi myös osallistua, vaikkei olisikaan aiemmissa peleissä käynyt.

Suunnitelmissa on kesän aikana haastaa Rööperin palikoiden edustusjoukkue vastaan Wanhat Parrat edustusjoukkue. Voidaan vaikka ensi keskiviikkona tästäkin jotain sopia. Yleensä pelit on jostain syystä pelattu singelinä. MM-kisoja silmällä pitäen olisi kuitenkin ihan kiva, jos heitettäisiin välillä joukkueissa. Se on kuitenkin mielestäni pelin suola, se joukkuepeli. Siinä on ihan erilainen meininki; kannustusta ja yhteishenkeä.

Ensi viikonloppuna Nürnbergissä pelataan toistamiseen Saksan mölkkymestaruudesta. Siellä on yksilösarja ja joukkuesarja. Viimeksi meillä oli oma joukkue mukana, mutta tällä kertaa meistä ainoastaan Jappe on osallistumassa kisaan. Kateeksi käy, sillä tapahtuma on aivan huippuluokkaa. En muista ihan heti yhtä hulvattoman hauskaa ja hyväntuulista turnausta.

Saksassa mölkkyinnostus on nousussa. Viimeksi joukkueita oli 10, joista ainakin kaksi oli Suomesta, ja osa Saksa-Suomi sekajoukkueita. Nyt siellä on 18 aksalaista joukkuetta! Saatammekin nähdä elokuussa MM-turnauksessa ennätyssuuren osanoton Saksasta.

Jappe kertoi, että yksilökisaan oli viimeisimmän tiedon mukaan ilmoittautunut vain kaksi heittäjää, hän itse mukaan laskettuna. Voi ollakin niin, että kun Jappe sinne Nürnbergiin asti ilmaantuu, niin joku joukkue hänet kaappaa jäseneksi, sillä kahdelle heittäjälle tuskin yksilökisaa järjestetään. Tai jos järjestetään, niin mitali on varma. Tällöin Japesta tulee pääkaupunkiseudun kansainvälisesti yksi menestyneimpiä mölkkääjiä. Pyysin Jappea raportoimaan viikonlopustaan, ja mikäli hän sieltä kykenee jotakin raportintynkää kertomaan, niin tiedotan Saksan tapahtumista täälläkin. Jappe, laitathan myös valokuvia? :)

Toinen tulevan viikonlopun tapahtumista on perinteinen Pirtti Open mölkkykisa Hollolassa. Siellä pelataan pareina, ja meiltä on sinne kaksi joukketta ottamassa osaa: Tomppa ja Tontsa sekä minä ja Pertti "Pertmeister". Kerran aikaisemmin olen siellä heittänyt ja kisa viehättää rennolla tunnelmallaan. On kuin heittelisi pihapelejä, mutta tosissaan. Lisäksi siellä tapaa vuosien varrella tutuiksi tulleita mölkkyilijöitä. Tästäkin tapahtumasta raportoin varmasti jotain. Tavoitteena on tietysti päästä finaaliin asti. Taso on odotetusti varmasti niin kova, että finaaliin pääsyyn vaaditaan erehtymättömiä heittoja ja kylmänviileää taktikointia. Ja jos ei ole pelionnea, niin arpaonnea on aina ollut. ;)

Ei kommentteja: