keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

HMC -osakilpailu 4/8

Tomppa repäisi eroa muihin!

Kummallista kyllä, hienon startin saanut Helsinki Mölkky Cup keräsi tänään vain 10 pelaajaa paikalle. Kesälomat ynnä muut vastaavat ilmeisesti verottivat tänään osallistujia. Kova tuuli oli pirullinen. Lämmittelyjen perusteella yritimme arvata tuulen suunnan , mutta se tuntui mahdottomalta. Varsinainen cup pelattiin tänään poikkeukselliseen suuntaan, jonka arvelimme olevan eniten myötätuulinen. Vaihtoehtona oli vastatuuli, mutta teikkauksen perusteella päädyttiin myötäiseen. Loppujen lopuksi se oli ihan sama, mistä tuuli. Lisäksi kentälle tuli jalkapalloporukka, jonka kanssa jouduimme neuvottelemaan kentän pelitilasta. Oikeastaan olosuhteita ei käynyt syyttäminen, sillä kaikille oli sama sää. Joitakin häiritsi jalkapallo enemmän kuin toisia, vaikka pallo ei oikeastaan vieraillut pelialueellamme kuin pari kertaa. ;)

Vaisusta osanotosta huolimatta (yhteensä lopulta 11) paikalle ilmaantui viime tipassa uusi pelaaja. Mikko oli kenties uusi HMC:ssä, mutta ei todellakaan ollut ensimmäistä kertaa mölkkyä heittämässä. Hän suoritti kertakaikkisen taitavia heittoja, ja jäätävän kylmästi paineenkin alaisena.

Sovimme, että kahdessa lohkossa pelataan siten, että kaksi eniten pisteitä (kolmessa pelissä yhteensä) kerännyttä pääsee kummastakin lohkosta finaaliin. Muut jäivät sitten ns. jämäpistefinaaliin. Mulla ja uudella tulokkaalla, Mikolla, oli tiukka kamppailu finaalipaikasta. Ihan pisteen tai kahden erolla lopulta kisa ratkesi edukseni. Tero meni meidän alkulohkosta ylivoimaisesti finaaliin voittamalla kaksi ensimmäistä peliä, joten sai vain varmistella kolmannessa pelissä. Hän myös pääsi parhaiden pisteidensä vuoksi aloittamaan finaalin.

Nyt tavolleni poikkeavasti, itse finaaliin päässeenä, raportoin ensisijaisesti finaalipelistä. Meitä oli siis neljä pelaamassa, ja pelitapa oli yhdestä pelistä poikki, ja pisteitä piti kerätä 70. Heittojärjestys oli: Tero, Tomppa, Juha, Tony.

Tero meni ihan puihin jostain syystä eikä ikinä päässyt kunnolla peliin mukaan. Hän jäi finaalissa ylivoimaisesti muista jälkeen, mutta sai kuitenkin 4. sijasta komeat 2 cup-pistettä. Tomppa vetäisi heti alusta alkaen kunnon kaulan, jottei muista ollut hänelle uhaksi, ja otti voiton, eli huikean 6 pistettä. Tomppa myös johtaa kokonaiskilpailua. Hän tosin ilmoitti, että osallistumisensa syksyn cup-peleihin on epävarmaa, joten voitto voi olla vielä auki monelle meistä. Minä kisasin Juhan kanssa kovasti toisesta sijasta, mutta Juhan väsytystaistelu onnistui. Minulle siis vain neljäs sija, eli kaksi cup-pistettä, ja Juhalle kolmannesta sijasta komeasti 3 cup-pistettä lisää. Jos unohdamme Tompan kokonaispisteet, niin cupin kakkossijasta on kova taisto. Tosin täytyy nyt muistaa, ettei cupissa tunneta sellasita kuin toinen sija. Vain itse kannusta taistellaan, muut jäävät unholaan.

Jämäfinaalissa oli myös vääntöä. Kaksi luovutti pelin jo ennen sen alkua, joten loput pelasivat yhden pelin 70 pisteeseen, aivan kuten finaalissakin pelasimme. Mikko, joka olisi ollut aivan finaalipelin arvoinen, vei tuon jämäfinaalin ainoan tarjolla olleen cup-pisteen. Onnittelut hänelle. Oli se sen verran kovaa vääntöä jo alkulohkossa, etten ihmettele, jos hänestä vielä tulee kovakin haastaja syksyn peleissä.

Nyt Helsinki Mölkky Cup jää kesätauolle jatkuakseen seuraavan kerran 5.8. Kuitenkin joka keskiviikko kesän aikana heittelemme hupipelejä Katri Valan puistossa. Kesällä painotamme varmaankin enemmän joukkuepelejä, ikään kuin valmistautumisena elokuun MM-kisaan. Uudetkin heittäjät ovat tervetulleita mukaan.

Tämän päivän finaalin tulokset:
1. Tomppa, tulos 70, 6 pistettä
2. Juha, tulos 57, 4 pistettä
3. Tony, tulos 43, 3 pistettä
4. Tero, tulos 29, 2 pistettä.

Jämäfinaalin voitto: Mikko, 1 piste.

Ei kommentteja: